Skip to the main content.
BRUK I SALONGEN DIN (0 KR)
BRUK I SALONGEN DIN (0 KR)

LAST NED PRISTLISTE

BESTILL SAMTALE

2 minutters lesetid

Dreper en kontantløs kultur tips?

Harri Myllylä, administrerende direktør i Book Salon skrev en artikkel for Salon Today 4. august 2022. Du kan lese artikkelen her eller finne lenken til Salon Today nederst.

 

Over hele verden rammet COVID-19 pandemien frisør- og skjønnhetssalonger hardt. For en bransje som er avhengig av interaksjon mellom mennesker, betydde dette at mange var uten arbeid over en lengre periode, når dette ikke lengre var mulig. Uten kunder som kom inn gjennom døren hver dag kunne ikke salongeiere opprettholde sin grunnleggende inntektskilde, men de mistet også en annen betydelig del av inntekten: tips.

Tipskultur har lenge vært en funksjon i bransjen som en anerkjennelse for godt utført arbeid av fagfolk i frisør- og skjønnhetsbransjen.

Pandemien har medført en hurtig overgang fra kontanter til kort som betalingsmetode for kunder, i et forsøk på å unngå uhygieniske kontanter. Salonger begynte å bli mer digitale, men løsninger for tips var begrenset globalt, selv om kunder ønsket denne muligheten.

Tipskultur varierer rundt omkring i verden - i Norden er det ikke forventet eller vanlig å gi tips. Mens i USA og de fleste europeiske land som Frankrike, Tyskland, Spania, Tsjekkia, Ungarn, Irland, Portugal og Storbritannia er det vanlig å gi tips og en måte for salongeiere å supplementere deres inntekt.

SMARTE DIGITALE BETALINGER SENKER BARRIEREN FOR Å GI TIPS

I flere tiår har kontanter vært den viktigste kilden for tips, men nå har overgangen til det digitale ført til at kunder er mindre tilbøyelige for å gi tips når de bruker kontantløse betalingsmetoder. Folk flest tror at tips i kontanter vil gå til den personen de ønsker, i motsetning til digitale betalinger, hvor det anses som vanskeligere å være sikker på at betalinger går til riktig person.

I andre nyheter fra Storbritannia i 2020, ble det anslått at frisører kunne tape over 81 millioner pund i tips, uten å ta hensyn til kontantløs betaling. To av tre forbrukere ville unngå å gi tips dersom de ikke kunne bruke kontanter, noe som tilsvarer tap på £81,27 millioner for frisører basert på en standard tips på 10 %.

Så hvis kunder er mindre tilbøyelige til å gi tips dersom de ikke kan bruke kontanter, men bruken av kontanter har gått falt betydelig på grunn av pandemien, må salonger bruker digitale betalingssystem som oppfordrer kunder til å betale tips - barrieren for å gi tips må senkes. Å ha et system som lar kundene velge alternativer for tips når de betaler, vil være en påminnelse til kunder om at de har muligheten til gi tips. I tillegg vil muligheten til å gi tips på forhåndsbetalte nettbestillinger være en måte for hardtarbeidende ansatte å tjene ekstra inntekt.

DIGITALISERING ER BEDRE FOR TIPS I DET LANGE LØP

Den største og kanskje den mest grunnleggende fordelen med digitaliseringen er at det betyr mindre tid på å sette inn penger i banken hver uke, noe som sparer mye tid og krefter. Totalt sett blir regnskapet ditt mye enklere. Tips går direkte inn i salongens programvare og direkte til dine stylisters lønn for den lønnsperioden. Rapporter kan genereres automatisk og sendes til regnskapsfører for behandling. Oppdelingen av inntekten mellom arbeidere i salongen kan gjøres umiddelbart. Når du bruker digitale betalinger og bookingtjenester, kan du tillegg spore statistikk som nye kunder per måned, hvor lenge de har vært kunder, besøksfrekvens, gjennomsnittlig kostnader, produktivitet og mye mer med kun noen få klikk.

Dessuten kan øyeblikkelig tilgang til ukentlige, månedlige og årlige rapporter hjelpe salonger å beslutte hvilke områder av deres virksomhet som oppnår eller underpresterer i forhold til spesifikke mål og målsettinger.

SAMMENDRAG

Innførelse av denne nye teknologien, sammen med annen teknologi vil nå tillate salonger å imøtekomme disse skiftende trendene og gi en bedre kundeservice til sine kunder. Men for å lykkes må salongeiere og salonger være oppmerksomme på to ting: 1) senke barrieren for innsamling av tips - gjør det tydelig at man kan gi tips via digitale betalinger og gjøre det lett tilgjengelig, og 2) være oppmerksom på at det ikke alltid er mulig å skille behandlingsgebyrene for innsamling av tips, men ikke straff hardtarbeidende personale ved å ta en del av tipsen deres for å dekke gebyrene.

LAST NED BYTTEVEILEDNINGEN

Les artikkelen på Salon Today

Tre skjønnhetssalongers Enkle vei til suksess med booksalon!

Oppdag hvordan disse skjønnhetssalongene har gjort det enkelt som en lek å administrere timebestillinger og kundekommunikasjon med booksalon.

Read More
Book Salon online booking system for beauty salons

Hva må jeg gjøre for at virksomheten min skal bli lønnsom? (Uten å måtte bruke hele fritiden min på det.)

Løsningen nedenfor bør ses på som en ren nødvendighet når det kommer til prissetting. Du har ingen kontroll over merverdiavgiften, men utenfor det er...

Read More
Book Salon online booking system for beauty salons

Hvordan får jeg flere ekstremt fornøyde kunder?

Vellykkede salonger kan ha kunder som reiser flere timer for å komme til dem. Det er noe spesielt med salonger som denne som du ikke finner andre...

Read More