Skip to the main content.
BRUK I SALONGEN DIN (0 KR)
BRUK I SALONGEN DIN (0 KR)

LAST NED PRISTLISTE

BESTILL SAMTALE

2 minutters lesetid

Hvordan får jeg flere ekstremt fornøyde kunder?

Book Salon online booking system for beauty salons

Vellykkede salonger kan ha kunder som reiser flere timer for å komme til dem. Det er noe spesielt med salonger som denne som du ikke finner andre steder. Det vil si at kunden synes de har så mye igjen for tjenestene i denne spesielle salongen at det er verdt tiden og pengene å reise til den spesielle salongen for å få behandling av en bestemt ansatt.

DIFFERENSIERING – FINN KUNDENE SOM ER BEST FOR DEG

Hvis du nettopp har startet din egen salong og ikke har mye arbeidserfaring og/eller stor kundebase, er det vanligvis ikke en god idé å være kresen på hvilke kunder du vil behandle. Tvert imot, du ønsker alt og alle velkommen – hver gang døren åpner seg, eller det klikker på bookingkalenderen er musikk i dine ører!

Etter litt tid i bransjen lærer en gründer å identifisere hvilke kunder de kan betjene best. Bare vær deg selv og ikke prøv å være noe annet, la alt skje naturlig. Din personlighet og måten du oppfører deg på er kanskje ikke like tiltalende for alle, men det er greit. Det er mer enn greit – det er viktig, for ingen vil forelske seg i en salong med en likegyldig eller upersonlig service.

Ytre faktorer ved salongen din påvirker også din evne til å skille deg ut. Hvordan du, nettstedet og lokalene dine fremstår, påvirker og avgjør delvis hva slags kunder som kommer gjennom døren hos deg. For eksempel kan du være for uformell for noen mennesker, og for fancy for andre. Ved å skreddersy utseendet og atmosfæren i lokalet ut fra din egen personlighet, vil du få kunder som "ser ut som deg", og du vil kunne betjene dem spesielt godt.

Lisää otsikko(4)

Når det gjelder arbeidserfaringen, har ferdighetene dine utviklet seg, og du har funnet ut hva du er god til, hva du liker å gjøre og hva folk er villig til å betale mer for. Etter hvert som ferdighetene dine utvikler seg, må vanskelige beslutninger tas mens du bygger opp hvilke tjenester du tilbyr. I praksis betyr det to ting, avhengig av størrelsen på salongen din:

  1. I større salonger med flere ansatte betyr det vanligvis å ivareta ett spesielt tilbud så godt at det blir et konkurransefortrinn for salongen. Et godt eksempel er salonger som er kjent for at hele personalet er eksperter på aknebehandling, og derfor har fått lojale kunder fra fjern og nær.
  2. I mindre salonger, eller til og med i utleiesalonger, bør man utvikle en rekke tilbud og legge vekt på spesiell ekspertise innen visse teknikker og behandlinger. Et eksempel er de svært vellykkede sjokkfargingsgründerne, som ofte er verdens kjent for sin ekspertise på sjokkfarging. 

En god tommelfingerregel er at du bare bør drive en salong alene hvis det er nok etterspørsel etter din spesielle ekspertise eller behandling. På den måten kan du betjene de kundene som passer best for deg, noe som fører til høy kundelojalitet og at mange ting ved jobben din blir enklere. Etter hvert som salongen din vokser, bør alle de ansatte være eksperter på sitt felt. Da er det lettere å fremheve seg. 

 

PERSONLIG TJENESTE – TILBY DET SOM ET NYTT STED IKKE KAN TILBY

 

Hold på dine eksisterende kunder og bygg aktivt opp en kundebase. Hold oversikt over hvilke behandlinger kunder tidligere har hatt, hvilke tjenester som er brukt eller hva de kan ha anbefalt. Et system der kunderegisteret er knyttet til timebestillingen vil gjøre det mye enklere.

Tenk også på forhånd over hva du kan foreslå for kunden. En god kundeopplevelse består av mange små faktorer, som å huske om kunden vil ha kaffe eller te, eller om de vil ha kaffen svart eller med melk.

 

DINE FERDIGHETER OG HVORDAN DU OPPDATERER DEM

 

Sørg for at ferdighetene dine både er og holder seg oppdatert. Opplæring av høy kvalitet vil inspirere deg, gjøre deg begeistret for arbeidet og hjelpe deg å ligge deg i forkant på feltet ditt. Kundene dine merker lidenskapen din og opplever den som en merverdi. Kundene dine ønsker å kunne stole på at du kan veilede dem om de siste trendene.

 

LÆR MER OM BOOK SALON OG DE FLOTTE FUNKSJONENE DEN KAN TILBY VIRKSOMHETEN DIN

 

LÆR MER

Tre skjønnhetssalongers Enkle vei til suksess med booksalon!

Oppdag hvordan disse skjønnhetssalongene har gjort det enkelt som en lek å administrere timebestillinger og kundekommunikasjon med booksalon.

Read More
Book Salon online booking system for beauty salons

Hva må jeg gjøre for at virksomheten min skal bli lønnsom? (Uten å måtte bruke hele fritiden min på det.)

Løsningen nedenfor bør ses på som en ren nødvendighet når det kommer til prissetting. Du har ingen kontroll over merverdiavgiften, men utenfor det er...

Read More
Book Salon online booking system for beauty salons

Hvordan får jeg flere ekstremt fornøyde kunder?

Vellykkede salonger kan ha kunder som reiser flere timer for å komme til dem. Det er noe spesielt med salonger som denne som du ikke finner andre...

Read More