Skip to the main content.
BRUK I SALONGEN DIN (0 KR)
BRUK I SALONGEN DIN (0 KR)

LAST NED PRISTLISTE

BESTILL SAMTALE

3 minutters lesetid

Hva må jeg gjøre for at virksomheten min skal bli lønnsom? (Uten å måtte bruke hele fritiden min på det.)

Book Salon online booking system for beauty salons

Løsningen nedenfor bør ses på som en ren nødvendighet når det kommer til prissetting. Du har ingen kontroll over merverdiavgiften, men utenfor det er prissettingen opp til firmaets eier eller drifter.

 

PRIS PÅ DEN TJENESTEN DU TILBYR =
 
UTGIFTER (SOM LEIE, STRØM, MATERIALER, UTSTYR M.M.)
+ MVA
+ LØNNEN DIN

 

FASTE KOSTNADER

 

Når det gjelder de faste kostnadene, kan du minimere de som ikke gir kunden din noen verdi, mens det er mulig og ønskelig å bruke penger på verdiskapning. Med andre ord er ikke høy leie, dyrere produkter og utstyr, eller nydelig innredte kontorplasser et problem ut i fra et prissettingsperskaptiv så lenge kunden er villig til å betale mer for det. Men dersom kundene dine ikke bryr seg med om virksomheten din ligger sentralt, eller oppfatter at verdiskapende kostnader på dine tjenester ikke baserer seg på spesifikke produkter, bør du holde disse kostnadene på et minstenivå.

 

LØNN

 

Du bør tilnærme deg egent lønnsnivå med en logikk som er velkjent i forretningsverdenen: ansatte med høyest verdiskapende effekt har gjennomsnittlig høyere lønn. Når du har gjort det du kan for å maksimere verdiskapning for kunden din, må også prisnivået gjenspeile dette.

Med andre ord er prisen for dine tjenester basert på verdien du skaper, ikke på hva andre krever for sitt arbeid. Ta i betraktning hvor vanskelig, tidkrevende og dyrt det ville være å erstatte deg dersom kunden din ønsker samme erfaring et annet sted. Din egen lønn reflekteres i prisen, og en pris som baserer seg på verdi, kan synes høy for de som tjenestene dine ikke er beregnet på. Dette er bra ettersom det hjelper salongen din med å tiltrekke seg kunder du best kan betjene. 

En klar prisliste hjelper deg å regne ut hvor mange kunder du trenger for at salongen skal være lønnsom. Budsjettere hva dette betyr på en månedlig, ukentlig og daglig basis; utvikle deretter kundeanskaffelse og markedsføring ut i fra budsjettet ditt.

 

Nimetön suunn.malli(19)

MENINGEN MED PRODUKTER OG PRODUKTSALG

 

Du har antagelig hørt dette mange ganger, men salg av produkter er en absolutt nødvendighet for å kunne drive en lønnsom salong. I det neste avsnittet viser vi deg årsaken til dette. 

Produktsalg er der du tjener penger. Punktum.Fortjenesten av tjenestene du yter, er alltid veldig liten. Prisen som kunden din betaler, dekker bare delvis salongens utgifter og ansattes (som kan være deg selv) lønn.

Salg av produkter er praktisk talt den eneste måten du kan lage en buffer for å utvikle salongen, foreta investeringer og øke inntektene over tid. For å kjøpe nytt utstyr og tilbehør til salongen din, dekorere eller fornye den, har du behov for å selge produkter.

Når du velger produktene og merkene du ønsker å selge, skal du huske på å forhandle med leverandørene. Det er ofte rom for forhandlinger når du handler med grossister. Vær også oppmerksom på at du ofte kan få en startpakke til en billig penge, men at det koster å få fylt det! Ikke bli blindet av en lav startpris, men finn ut hvor mye produktet vil koste i det lange løp.

Facebooks markedsplasser for eiere av salonger er også en god måte når du leter etter produkter. Her kan du finne gode tilbud. Dette selv om ting har det med å komme i store pakker og du kan motta noe du ikke trenger.

Vær også oppmerksom på at mange råvarer ikke behøver å være dyre merkeprodukter. For eksempel er hygrogenperoksid som benyttes av frisører, meget billig og trenger ikke være av en bestemt type. Du kan kjøpe i større kvanta også fra apotek.

Gjør alle som jobber i salongen, oppmerksom på hvor viktig det er med salg av produkter. For å si det rett ut så er produktsalg viktigere for virksomheten enn tjenestene du yter. Behandlinger utføres for å selge produkter fordi det er produktsalg som utgjør fortjenesten.

For å maksimere salget, må produktene dine være så gode at kundene elsker dem fra første stund. Du må føle at det er riktig å anbefale produktene til kundene dine, og være sikker på at de blir fornøyd med dem. 

Det lønner seg også for deg å lete aktivt etter produkter. Det finnes kvalitetsmerker på markedet som kan være ukjente i Norge, og her kan du gjøre en god deal.

 

 

VIRKSOMHETSUTVIKLING - PASS PÅ SÅ DU IKKE STÅR ALENE OM DETTE

 

En lønnsom virksomhet kommer ikke av seg selv. En salongeier må også tenke på forretningssiden av det å drive en salong. Eiere som driver en salong, må lage plass i kalenderen for virksomhetsutvikling; gjør du ikke det, kan det hende at du må gjøre det sent om kvelden i steden for å nyte fritiden. Selv om forretningsplanlegging ikke dreier seg om kundearbeid (ingen betaler deg for å gjøre det), vil du innse fordelene ved det for å ha en veldrevet og lønnsom virksomhet.

Om det skulle være mulig, bør du få deg en partner som kun skal fokusere på å utvikle virksomheten din. Denne personen kan være din livspartner eller en aksjonær. Dette vil du få alt igjen for, og du kan selv fokusere på det du kan best.

Enkelte ganger kan det føles som om virksomheten ikke utvikler seg slik du ønsker, eller at du står fast. I slike situasjoner kan det hjelpe å kaste ballen til noen du stoler på og spørre dem om råd. Du bør lete etter nettverksarrangementer og lære kollegaene dine å kjenne. Å finne en mentor kan også være en god ide. Selv om du lærer ved å feile, er det ikke nødvendig å lære alt på den harde måten.

Få deg en god regnskapsfører. Du sparer deg selv for mye bryderi og søvnløse netter når du stoler på at regnskapsføreren din får ting gjort i tide og på en god måte. Husk å bruke nettverket du har rundt deg for å få tips om gode regnskapsførere.

Det lønner seg også å få et system som automatisk behandler all rapportering og alle kvitteringer for salongen din. Vi kan anbefale bruk av Book Salon til dette.

 

LÆR MER OM BOOK SALON OG DE FLOTTE FUNKSJONENE DEN KAN TILBY VIRKSOMHETEN DIN

 

LÆR MER

Tre skjønnhetssalongers Enkle vei til suksess med booksalon!

Oppdag hvordan disse skjønnhetssalongene har gjort det enkelt som en lek å administrere timebestillinger og kundekommunikasjon med booksalon.

Read More
Book Salon online booking system for beauty salons

Hva må jeg gjøre for at virksomheten min skal bli lønnsom? (Uten å måtte bruke hele fritiden min på det.)

Løsningen nedenfor bør ses på som en ren nødvendighet når det kommer til prissetting. Du har ingen kontroll over merverdiavgiften, men utenfor det er...

Read More
Book Salon online booking system for beauty salons

Hvordan får jeg flere ekstremt fornøyde kunder?

Vellykkede salonger kan ha kunder som reiser flere timer for å komme til dem. Det er noe spesielt med salonger som denne som du ikke finner andre...

Read More