Skip to the main content.
BRUK I SALONGEN DIN (0 KR)
BRUK I SALONGEN DIN (0 KR)

LAST NED PRISTLISTE

BESTILL SAMTALE

2 minutters lesetid

Det er en etterspørsel etter internasjonale kvinnelige gründere - også en salong som er blitt etableret midt i en pandemi kan blomstre

For å gjøre det mulig for flere internasjonale yrkesaktive å bli gründere bør det bli betydelig bedre veiledning for bedriftsetablering. Bilde: Alex al-Zuhairi

Våren 2021 åpnet søsknene Tajzan Sharif og Arjan Sharif og Tajzans svigerdatter Yuliya Kirychenka skjønnhetssalongen Femina Beauty i Nordsjö, Helsinki. Bedriften, som startet med en ide høsten 2020, ble offisielt startet i januar 2021 og åpnet dørene i april 2021. Salongen Femina Beauty har allerede blitt besøkt av over 500 kunder, hvorav mange har blitt faste kunder.

Disse kvinnene ble ikke skremt av å opprette en skjønnhetssalong som tilbyr neglebehandlinger, orientalsk massasje og ansiktsbehandlinger, midt under en korona-pandemi, selv om regjeringens raskt og radikalt endrede restriksjoner truet bedriftens levebrød fra første stund.

"To uker før åpningen signaliserte regjeringen behovet for en total nedstengning. Vi var selvfølgelig veldig bekymret, fordi vi hadde regnet ut nøyaktig hvor mange kunder vi måtte ha for å kunne betale oss selv lønn. Heldigvis var det ingen nedleggelse og vi fikk åpnet salongens dører i tide. For oss småbedriftseiere forårsaket dette unødvendig stress", sier Tajzan Sharif, selskapets partner og markedssjef.

 

FLERE ULIKE SØKNADER OM AUTORISASJON GJORDE DET UTFORDRENDE Å STARTE EN SKJØNNHETSSALONG

 

Det hadde sine utfordringer å starte bedriften. Opprette et aksjonærregister og få org.nummer var enkelt, men Sharif fant ut først etterpå at det var nødvendig å søke om alle de ulike tillatelsene for å kunne drive salongen lovlig.
"Informasjon om nødvendige tillatelser var ikke på noen måte lett tilgjengelig. Hvis jeg ikke hadde vært kjent med de finske bedriftsforholdene og språket ville dette vært en unødvendig stor oppgave å ta på seg", sier Sharif.

Tajza og Arjan flyttet til Finland fra Irak på 1990-tallet. Yuliya kom til Finland fra Hviterussland for to år siden, men kan allerede betjene salongens kunder på finsk.

"Når det kommer til skjønnhetsbehandlinger er det viktig at kunden forstår hva som skal gjøres. Yuliya har lært finsk godt ved å jobbe med kundeservice. Faktisk tror vi at mange innvandrere ville integreres raskere i det finske samfunnet ved å bli ansatt i bl.a. kundeservice. I tillegg har det gledet oss å se at innvandrerbakgrunnen vår ikke har hatt noen betydning for kundene våre i det hele tatt", sier Sharif.

Det har vært mye snakk om mangel på arbeidskraft i Finland i løpet av de siste månedene, en delvis løsning på dette finner vi blant innvandrere som allerede bor i Finland. I følge Statistisk sentralbyrå er betydningen av innvandrere som ny kilde til gründervirksomhet og arbeidsplasser fortsatt liten, men den vokser raskt. Bedrifter med innvandrerbakgrunn har økt sine omsetninger raskere enn de lokale innenlandske bedriftene.

 

ET FLERPROFESJONELT TEAM OG DIGITALE VERKTØY HJELPER NYKOMMERNE

 

Tajzan Sharif har en mastergrad i samfunnsvitenskap og søsteren og svigerdatteren hennes har ulike avsluttende eksamener fra skjønnhetsbransjen. Ved å kombinere de ulike kompetansene, har de klart å skape en skjønnhetssalong som tilbyr et bredt spekter av tjenester og de markedsfører den effektivt gjennom ulike digitale kanaler.

Sharif mener at det er nettopp bruk av digitale kanaler og verktøy som har vært en av nøklene til suksess.

"Vi fokuserer på servicenivået, salongens visuelle utseende og digitale verktøy. Med booksalons system har jeg vært i stand til å håndtere kontorrapportering på svært enkel måte for tre forskjellige personer. Vi planlegger å utvide virksomheten vår allerede nå, og partnere som booksalon gjør dette mulig, sier Sharif.

"Vi anslår at minst fem prosent av kundene våre har internasjonal bakgrunn. Vi vet også at andelen av innvandrere som er skjønnhetsgründere er høyere. Det vil være viktig for nye gründere å få flere omfattende råd om hvordan man kan drive en moderne bedrift. Digitale verktøy gjør det mulig for gründere innen kundeservice og håndverksyrker å spare tid. I stedet for administrative oppgaver kan de vie tiden til kundene sine – eller seg selv, i form av fritid som balanserer det krevende arbeidet”, sier Harri Myllylä, adm. dir. booksalon.

Booksalon er en betalingstjenesteleverandør som spesialiserer seg på bedrifter innenfor hår-, skjønnhets- og velværebransjen. I tillegg til å formidle kortbetalinger tilbyr booksalon en digital og helintegrert kassaløsning med kasse, timebestilling og terminal i ett, og har allerede mer enn 800 fornøyde bedriftskunder.

 

FORTSETT MED Å BLI KJENT MED BOOKSALON

Gründere som ikke bruker digitale timebestillingssystemer kan tape hundretusenvis av kroner i året på grunn av tapte timebestillinger. Ta det første skrittet mot en mer lønnsom virksomhet ved å laste ned en gratis veiledning som svarer på de spørsmålene du har vedrørende timebestilling på nettet.

LAST NED SALONGEIERENS VEILEDNING BEGYNN Å BRUKE GRATIS

Enkel vei til suksess med booksalon for fire salonger

Oppdag hvordan disse skjønnhetssalongene har gjort det enkelt som en lek å administrere timebestillinger og kundekommunikasjon med booksalon.

Read More
Book Salon online booking system for beauty salons

Hva må jeg gjøre for at virksomheten min skal bli lønnsom? (Uten å måtte bruke hele fritiden min på det.)

Løsningen nedenfor bør ses på som en ren nødvendighet når det kommer til prissetting. Du har ingen kontroll over merverdiavgiften, men utenfor det er...

Read More
Book Salon online booking system for beauty salons

Hvordan får jeg flere ekstremt fornøyde kunder?

Vellykkede salonger kan ha kunder som reiser flere timer for å komme til dem. Det er noe spesielt med salonger som denne som du ikke finner andre...

Read More