Bruk i salongen din (0 kr)
Bruk i salongen din (0 kr)

Last ned prisliste

Bestill samtale

lesetid 4 minutter

En frisørs historie: Fra utbrenthet til overskudd

Featured Image

Dette er Millas historie om hvordan integrering av betalte tjenester snudde opp ned på livet hennes, sparte henne for penger og ga henne mer tid til familien.

Milla hadde et problem som mange i velvære- og skjønnhetsbransjen kjenner til. Milla brukte fritiden sin på å ta seg av bedriftens administrative arbeid, som å skrive ut Z-rapporter og registrere kvitteringer. Dette gikk utover familien og det sosiale livet hennes.

Etter hvert fant Milla en løsning som ikke bare ga henne tilbake fritiden, men som også har gjort det mulig å leie ut stoler i salongen til selvstendig næringsdrivende. Men hvordan løste Milla dette problemet?

La oss først gå litt tilbake i tid og finne ut mer om Millas historie.

Da hun var liten, drømte Milla om å bli frisør. Nå er frisør yrket hennes, hun elsker jobben sin og har mange flotte kunder. Da Milla startet frisørsalongen, håpet hun at det en dag ville bli mulig å leie ut stoler til selvstendig næringsdrivende. Milla drømte også om å kunne redusere arbeidsmengden sin uten å måtte inngå kompromisser på livskvaliteten. 

I tillegg til jobben sin, elsker Milla å reise og hun vil gjerne vise verden til familien sin. Problemet er at det er vanskelig å finne tid og penger til å drive forretning, og ikke minst til å reise til eksotiske plasser. 

Som nevnt tidligere, i tillegg til jobben, tar Milla seg av det administrative arbeidet på fritiden. Det inkluderer skrive ut Z-rapporter og registrere kvitteringer, noe som tar fra henne tid sammen med familie og til sosiale aktiviteter.

Og selvfølgelig, så drømmer også Milla om å utvide virksomheten.

Noen av de største hindringene Milla møter for å utvide virksomheten sin:

 • Milla bruker en vanlig papirkalender. Selv når kalenderen er full, dukker det ofte opp avbestillinger i siste liten og kunder som ikke møter opp, og Milla har ikke hjelp til å fylle hullene. Enkelte kunder glemmer å komme, siden slike kalendere ikke sender påminnelser. 

 • Milla har et klassisk kassasystem som det tar lang tid å opprette rapporter på. Og med flere gründere involvert, ville det tatt enda lengre tid.

 • Kassasystemet til Milla er heller ikke integrert i betalingsterminalen; hun må først legge inn summene i kassa og så på nytt i betalingsterminalen. Det betyr at det ofte forekommer feil mellom kassa og oppgjørsrapporter. Milla jobber flere timer på søndager for å rydde opp i kvitteringene.

 • Vanligvis, så liker ikke Milla å sette opp nye systemer og hun er bekymret over de månedlige bidragene som faller på eierens skuldre. Hun er også redd for hva det vil koste hvis det er to, tre eller fire gründere i salongen.

Mille er utslitt, og hun begynner å vurdere et karriereskifte. Men så forteller en venn av henne om Book Salon: et serviceselskap som kun fokuserer på skjønnhets- og velværeselskaper som har kommet inn på markedet. 

Bedrifter som den Milla har kan få samtlige tjenester de trenger fra Book Salon i en fungerende pakke: en betalingsterminal som fungerer sammen med et bookingsystem og kasse, samt rapporter for regnskapet. Tjenesten har en månedlig pris på 299 kr/måned/lokalitet (ekskl. MVA). Milla tror vennen hennes tar feil: "299 kr i måneden PER SALONG?!". Ja, det er helt sant, og på toppen av det kan du begynne å bruke tjenesten gratis ved å registrere deg på nettsiden til Book Salon. 

Til slutt ringer Milla en rådgiver hos Book Salon, og etter en omfattende 30-minutters fjerndemo av tjenesten og dens funksjoner, tennes Millas drøm om å utvide selskapet sitt igjen.


Dette er fordelene som ble diskutert under demoen:

 • Book Salon-tjenestene kan brukes med mobiltelefon, nettbrett eller bærbar PC. -> Det er ikke nødvendig med noe dyrt utstyr.

 • Kalenderen er utviklet for å passe hennes behov, og påminnelser til kunder sendes automatisk fra kalenderen (SMS og e-post) -> Nesten ingen avbestillinger i siste liten.

 • Du kan legge til så mange brukere i kalenderen som salongen din trenger uten ekstra kostnader. Hver bruker kan også foreta sine egne innstillinger for kalenderen. -> Alt dette støtter Millas ønske om å utvide virksomheten.

 • Kassaapparatet fungerer sammen med kalenderen og tjenestene kan eksporteres fra hver kalender direkte til kassen. -> Raskt og logisk. Millas rapporter kommer nå automatisk fra systemet. Andre gründere mottar også sine egne rapporter direkte fra systemet.

 • Book Salons betalingsterminal kobles automatisk til kassaapparatet. Det er bare å slå på betalingsterminalen og så kobles den til i løpet av noen minutter. -> Nå som kassa og betalingsterminal er integrert, forsvinner inntastingsfeilene og kassarapportene stemmer overens. 

 • Book Salon foretar oppgjør på kortbetalinger per gründer på daglig basis. -> Gründere som leier stol hos Milla betaler en kontraktsmessig provisjon, som de kan sjekke direkte fra kasserapportene.

 • I tillegg til dette er også gavekort tilgjengelig for salg online. -> I høysesonger (morsdag, jul osv.) selges gavekort mye på nettet, og dette gir Milla en flott mulighet til å tjene ekstra penger.

Milla bestemmer seg for å prøve Book Salon, siden det ikke er noen fast periode i kontrakten og hun ikke har noe å tape på det. Etter noen få måneder, kan Milla konstatere hvor mye arbeidsmengden hennes har sunket. Hun trenger ikke lenger bruke fritiden på å krangle med kvitteringer og rapporter – i stedet har hun tid til sine kjære. Som et resultat har Milla leid ut sin første stol til en selvstendig næringsdrivende, og drømmen hennes om å reise med familien ser ut til å bli en realitet.

Identifiserer du deg med Millas historie? Bestill en gratis fjerndemo hvor en Book Salon-rådgiver gjør seg kjent med virksomheten din og forteller deg om fordelene som Book Salon kan tilby. Bestill time nedenfor eller les mer!

 

BESTILL DEMO Start nå (0 kr)lesetid 2 minutter

PARADISE KAN IKKE FORESTILLE SEG Å VÆRE UTEN ET BOOKINGSYSTEM LENGRE

Det er åtte profesjonelle fagfolk som arbeider i studioet og de kan ikke forestille seg å være uten et bookingsystem...

lesetid 2 minutter

Kundene fikk være stjernene i Book Salons reklamekampanje

Hva har Laukontori i Tampere, Port Arthur området i Turku, Kuopio markedstorg og Mannerheimintie i Helsinki - Finland...

lesetid 3 minutter

Dreper en kontantløs kultur tips?

Harri Myllylä, administrerende direktør i Book Salon skrev en artikkel for Salon Today 4. august 2022. Du kan lese...